Home » Nieuws

Nieuws

 

9 juni 2019

Website bijgewerkt

Afgelopen zaterdag stond de 3e Midfondvlucht op het programma. Alle seinen stonden al vroeg op groen om de duiven om 6.45 uur te lossen in Melun Andrez. De duiven kenden een goed vertrek en alles leek er op dat het een mooi en makkelijke vlucht zou worden. Alles is minder waar. De duiven hadden het lastig en dat is ook te zien aan de duur van de vlucht. Sommige liefhebbers hadden ze aan een touwtje en andere moesten genoegen nemen met een wisselvallig verloop met grote gaten.

Lees meer »
26 mei 2019

Uitslagen Chimay en Issoudun

In het prachtige weekend van 25 Mei stonden er voor de CC Uden 2 vluchten op het programma na een toch wat pittige Midfondvlucht van de week ervoor. Chimay en de eerste Eendaagse vanuit Issoudun stonden op het programma. Met name konden de degens gekruist worden op de Eendaagsefond Met een kalme Noorden wind, lichte bewolking en op de vlieglijn een paar grote buien. De vlucht vanuit Chimay verliep vlot en prima wat de opmaat was voor de Eendaagse duiven. Die kregen het dit x niet voor niets. Er moest aan getrokken worden om in de kopgroep te geraken. Op een van de verste afstanden werd de snelste duif geklokt bij niemand minder dan Nico Pronk uit Mill. Helemaal weer in opbouw om te kunnen vlammen op de Eendaagse en de ZLU vluchten. Nico van harte gefeliciteerd.

Lees meer »
20 mei 2019

Uitslagen M20 Sezanne

De 2e Midfondvlucht van het seizoen 2019 is een feit. Het leek erop dat de weergoden ons goed gezind zouden zijn en dat we konden genieten van een mooie vlucht. Achteraf bleek dat de duiven op een of andere manier toch last hebben gehad tijdens de vlucht. Hoor regelmatig dat er toch nog goede duiven zijn achtergebleven of veel te laat thuis waren. Een mooie spreiding van vroege duiven was dan wel weer een mooi gegeven. 

Lees meer »
13 mei 2019

Uitslagen M19 Nanteuill Houdouine

De eerste Midfondvlucht van het seizoen 2019 is weer een feit. De beslissing van Afdeling 3 om de vlucht te verplaatsen naar Zondag. Een paar buien op de vlieglijn voorkwam niet dat het een mooie vlucht zou worden. Een matige Noorden en frisse wind was een van de elementen waar de duiven mee af moesten rekenen. De overwinning ging naar een van onze toppers van de CC Uden R. van der Pas uit Veghel. Gefeliciteerd namens het bestuur van de CC Uden.

Lees meer »
5 mei 2019
2 mei 2019