Home » Nieuws

Nieuws

 

25 juni 2019

Zomerse temperaturen

Dat de zomer haar intreden heeft gedaan moge duidelijk zijn! Temperaturen dik boven de 25 of zelfs 30 graden maken van Nederland een Subtropisch land. De mensen maar ook de duiven kunnen hier allemaal best goed tegen alleen: het is even wennen. Afgelopen weekend was het op duivengebied een drukste van jewelste. Vitesse vluchtje voor de oude, een zeer zware La Souteraine, een zware Bordeaux en Pau en dan ook nog het begin van het jonge duivenseizoen. Ondanks dat de weersomstandigheden zwaar waren kwamen de oude duiven toch goed naar huis. Hoe anders is dit voor de jonge duiven?!. Nadat de schade is opgemaakt, kunnen we stellen dat voor veel liefhebbers dit jonge duivenseizoen al weer teneinde is. De meeste moeten dus noodgedwongen wachten tot de Natour. Moeten we dit met elkaar willen??? Zo vroeg of eerder gezegd in deze atmosferische slechte periode van het jaar starten met de jonge duiven. Al jaren is het bekend dat ongeveer 3 weken voor en 2 na de langste dag het gewoonweg slecht is om met jonge duiven te gaan dragen en te spelen. Wellicht iets om in het najaar eens met elkaar te bespreken en hier stelling in te nemen. Uiteraard zijn er toch gewoon weer winnaars van de CC Uden:

Lees meer »
17 juni 2019

Uitslagen Sens en St Vincent

De kop is eraf van het Marathon seizoen 2019. Afgelopen Vrijdag werden de duiven gelost om 14.30 uur en het zou een spannende editie worden van deze klassieker. De vlieglijn was niet geheel goed te noemen en de duiven zouden te maken krijgen met wat frontjes die regen af zouden geven. Het was dan ook niet voor niets dat de eerste duiven pas laat in de ochtend zich thuis melden en het concours zondag gesloten kon worden. De eerste overwinning gaat naar William Thijssen. Gefeliciteerd!!

Lees meer »
13 juni 2019
9 juni 2019

Uitslagen Montlucon en Isnes

Wind wind en nog eens heel veel wind was het strijdtoneel van dit weekend voor de duiven. Al vroeg kregen de duiven in Montlucon het startsein om aan de weg naar huis aan te vangen. Voor de duiven van de CC Uden toch als snel een gemiddelde afstand van 625 km. Deze zouden ze, door de wind, met zeer hoge snelheden afleggen. Om 12.14 uur was het dan ook een duif van William Raaijmakers die met de overwinning ging strijken. Nog niet wetende dat dit de snelste van Afdeling 3 Oost Brabant zou zijn en ook een 4e plek voor Rowdey Hoevenaars is prachtig.

Lees meer »

Website bijgewerkt

Afgelopen zaterdag stond de 3e Midfondvlucht op het programma. Alle seinen stonden al vroeg op groen om de duiven om 6.45 uur te lossen in Melun Andrez. De duiven kenden een goed vertrek en alles leek er op dat het een mooi en makkelijke vlucht zou worden. Alles is minder waar. De duiven hadden het lastig en dat is ook te zien aan de duur van de vlucht. Sommige liefhebbers hadden ze aan een touwtje en andere moesten genoegen nemen met een wisselvallig verloop met grote gaten.

Lees meer »